Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo...

24. 8. 2011

Dnes dostávají lékaři malé, pokud nějaké lekce o výživě.

Moderní lékařství je o hesle prášek na každou nemoc.

A tento způsob chce farmaceutický průmysl udržet. Jakmile si začnete dávat otázky, nejde přestat.

Víte, pevné zdraví dává smysl, ale nekouká z něj hodně peněz. Srdeční problémy a rakovina jsou každoročně dva největší zabijáci v USA.

Navíc každý rok... 39 000 lidí zemře kvůli nevynuceným zákrokům a jiným chybám v nemocnici. 80 000 lidí zemře z důvodu infikace v nemocnici. A děsivých 106 000 lidí zemře ročně kvůli vedlejším účinkům léků. 

Optimální výživa je lék zítřka. I ten poslední člověk na Zemi, v každé kultuře s každým jazykem. V každé zemi, každý člověk na zemi to ví. Jsi to, co jíš. Na jídle záleží.  

223448_160944950632391_106716186055268_368984_7279058_n.jpg

 

Čerstvé potraviny 

Naše produkty, potraviny pocházejí z farem a rančů nehledě na roční období a vzdálenost. Jsou výsledkem zázračného zemědělství. Udržují si čerstvost jako z farmy až na váš stůl.

Jak staré je vaše jídlo? Když se nad tím zamyslíte, jídlo se v nejlepším případě přepravuje se alespoň 1000 - 3000 km než ho dostanete. A je alespoň týden staré. Položme si další otázku. Kolik nutričních hodnot dostanete z jídla, které je alespoň 5 dní staré. Pokud máte štěstí, dostanete možná 40% toho, co potřebujete.   

Dívejte se pozorněji na původ např. ovoce a zeleniny…nepřekvapí Vás, že cibuli máme např. až z Egypta, švestky z Maďarska a po ovoci a zelenině z ČR můžeme pátrat snad jen na farmářských trzích.  

V supermarketu neexistují roční období. Rajčata tu máte celý rok, vypěstovaná na druhé straně světa, sklízená za zelena a dozrávající na ethylenu.

Přestože to vypadá jako rajče, je to rajče pouze teoreticky. Je to idea rajčete. 

Pokud byste znali pravdu o tom, co jíte, možná byste to jíst nechtěli. 

Téměř každé jídlo, které najdete v obchodě ve velkém městě, bylo zpracováno, zbylo mu jen málo živin. Živiny jsou rozdrcené, nebo zmizí do té doby, než se vám jídlo dostane na talíř.  

Z nějakého důvodu jsme se rozhodli, že postříkáme všechno pesticidy, herbicidy, larvacity, funghicity. 

Rozhodli jsme se geneticky modifikovat věci o kterých nic nevíme.  

Rostliny jsou také podvyživené a oslabené. Ztrácejí svojí obranyschopnost. Přijdou brouci a napadnou je. Pak přijdou nemoci a napadnou je. Takže teď jdou s pláčem k chemickým společnostem, moje rostliny umírají a nerostou. Samozřejmě máme pesticidy.

Takže chemické společnosti jsou šťastné, že jim můžou prodat pesticidy, funghicidy, podporovače růstu. A spoustu dalších věcí. Díky svému rozumu si lidé vyvinuli nadřazenost nad každou další formou života.  

Díky moderní chemii, biologii a oddanému výzkumu. Přichází tisíce efektivních chemických sloučenin. Všechny pomáhají v revoluci v produktivitě našemu zemědělství. Takže z toho máme to, že i když jíme jen komerční vegetariánskou stravu. Máme podvyživené toxické jídlo.  

Protože se všemi pesticidy a chemikáliemi spreji a se vším tímhle. Není jídlo zdravé a je podvyživené. Takže nám není pomoci, jsme podvyživení a toxikovaní.

A potom to uvaříme.

281336_187938047933081_106716186055268_504238_4564513_n.jpg 

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 208872
Měsíc: 2490
Den: 38